Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

#degezelligste gaat niet door op 19 september. Een moeilijk besluit van Stichting Le Champion en een grote teleurstelling voor iedereen. Voor het eerst sinds jaren zal Amsterdam en Zaandam niet volstromen met enthousiaste wandelaars tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht.

Ook bij dit sportevenement gooit het Coronavirus roet in het eten. Het moeilijke besluit volgt na overleg met Gemeente Zaanstad en betrokken veiligheidsdiensten. De gemeente Amsterdam is eveneens betrokken en steunt het besluit. Belangrijke overwegingen voor de afgelasting zijn: de gezondheid van deelnemers en toeschouwers, de druk op de medische hulpdiensten en de maatregelen van het kabinet ten aanzien van grote evenementen. Wij hebben de afgelopen periode zorgvuldig onderzocht hoe we met minder deelnemers en creatieve oplossingen kunnen komen tot varianten die veilig en verantwoord zijn. Dit blijkt echter niet haalbaar.

We zijn ondertussen achter de schermen druk bezig om te kijken of we (virtuele) alternatieven aan kunnen bieden.

Maar blijf vooral volop genieten van het wandelen. Ooit komt er weer een dag dat we met z'n allen kunnen genieten van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. De dag dat jij geniet van de prachtige natuur en historische plekjes in Amsterdam en Zaandam en na de finish geniet van een wandelfeestje met jouw wandelmaatjes. Laten we vasthouden aan die hoopvolle gedachten. Want als we in 2021 weer mogen, wordt 2021 #deallergezelligste ooit!

Voor al het nieuws rondom de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, houd onze speciale actiepagina in de gaten.


 

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. We zetten ons in voor een beter én langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Sinds 2016 is Pink Ribbon een merk van KWF Kankerbestrijding. Pink Ribbon blijft zich enkel richten op borstkankeronderzoek.